Projectes

M’han preguntat recentment, per què m’he posat en la música ara… i la resposta és fàcil: vull explorar aquella part meva que sempre va voler fer música. Finalment he arribat al lloc en la meva vida on la por de no ser tant bo no és tant gran com la necessitat d’expressar-me. He trigat molt de temps en reconèixer que la veu insistent del judici, de l’autocrítica i de la comparació no era la meva amant i per tant havia de prendre mesures.

El filòsof francès i pastor jesuïta, Pierre Teilhard de Chardin, va escriure, “No som éssers humans tenint una experiència espiritual. Som éssers espirituals tenint una experiència humana.”  Aquesta meva experiència humana estar essent un viatge on retrobo la meva veu literal i figurativa. Per alguns això passa molt aviat, per els altres més tard. Per alguns altres mai.

2016 “Alma”

Tito Dorca i Ramón Sei – “Alma”-

“La veu de Tito Dorca i el Hang de Ramón Sei es troben per donar forma “ALMA”.
Aquest projecte neix de la improvisació. Ramón Sei pareix uns ritmes que li surten de la inspiració del moment, de la màgia de l’instant. Tito, sobre un text escollit prèviament, es passeja per l’escala i el so del Hang i del Gubal amb una melodia també improvisada. La repetició de tots aquests sons i el temps formen les cançons. El projecte sencer es grava en directe als estudis Juglans Music per no trencar la màgia de la creació de cada peça en particular.
És per aquest motiu que s’anomena “Alma” ; ànima en català. Per què tot allò que sona i es canta surt de l’interior de cada artista.

24 de Gener 2016 al Santuari de Rocacorba – Gironès -

25 de Gener 2016 a totes les plataformes digitals

2015 – 2016 “En Clau de Jazz”

Tito Dorca i Raül-Marc Portell – “En Clau de Jazz”-

Tito Dorca i Raül-Marc Portell comparteixen escenari per interpretar un repertori del Jazz més estàndard on s’hi volen recrear per donar-li a cada peça un sentit nou sense desvirtuar l’original.

Clàssics atemporals interpretats per Tito Dorca amb la seva particular i dolça veu. El cantant ha trigat quasi tres anys en publicar el seu últim treball discogràfic per què buscava l’excel·lència de la música i un acurat treball amb la veu.

Raül-Marc comença a estudiar piano de ben jove assolint una formació clàssica i a partir dels 17 anys s’interessa per la música moderna estudiant amb Lluís Escuadra i més endavant seguint els seus estudis al Taller de Músics de Barcelona introduint-se en el llenguatge jazzístic. El 2007 s’instal·la durant un any a Nova York per ampliar la seva formació al Brooklyn Conservatory of Music. De tornada dels EUA estudia el Grau Superior de Música Moderna al ESEM Taller de Músics, on es gradua el juny del 2013.

5 de Març 2016 a l’esglèsia de Sant Andreu – Serinyà -

IMGL0311

2015 – “Presentació de Debut en Clau de Jazz”

 

6 de Novembre de 2015 – El Sindicat de Serinyà. 20:00h

El fet d’organitzar un concert de presentació de “Debut en Clau de Jazz” em fa entrar novament dins un cercle de feina trepidant. Buscar el lloc adient, tornar reunir els músics, fer un repertori adequat, assajos, llogar instruments, lluminària, so, gravacions, decoració, invitacions, premsa, publicitat… Tot plegat un batibull de coses que van interrelacionades i on no puc perdre el fil de cap d’elles…..

Continuar llegint i … Veure Galeria

Altres concerts:
13 de Novembre a Can Bo de Pau (Salt)

LLIBRET_catalaÌ-01

2015 – “Debut en clau de Jazz”

 

Debut en clau de Jazz sortirà a la venda el dia 1 de Novembre de 2015 i estarà disponible a totes les plataformes digitals i a la botiga de la web.

Amb la publicació del nou treball “Debut en clau de Jazz” Tito Dorca ret homenatge als grans del Jazz com GEORGE GERSHWIN, ARTHUR HAMILTON o RICHARD RODGERS i LORENZ HART entre altres, amb la seva particular i dolça veu interpretant temes com MY FUNNY VALENTINE, IT HAD TO BE YOU o COME RAIN OR COME SHINE. El cantant ha trigat quasi tres anys en publicar el seu segon treball per què buscava l’excel·lència de la música i un acurat treball amb la veu. Ho ha aconseguit. Debut en clau de Jazz és un prodigi de senzillesa, fidelitat de les versions i d’un sentiment insuperable.

Continuar llegint

more than you know

2015 – “More Than You Know”

 

Sortida del Single “More Than You Know” 5 de Octubre de 2015.

Avui presento el segon Single “More Than You Know” del meu nou treball “Debut en Clau de Jazz”.  Musica de Vincent Youmans i lletra de Billy Rose i Edward Eliscu. Veu: Tito Dorca, Piano: Raül-Marc Portell, Contrabaix: Toni Pujol, Bateria: Rubén Berengena i Guitarra: Cesc Adroher.

Continuar llegint

Caratula Cry me a River Single

2015 – “Cry Me A River”

 

Sortida del Single “Cry me a River” el 29 de Setembre de 2015.

Avui presento el primer Single “Cry me a River” del meu nou treball “Debut en Clau de Jazz”. Aprofito que és Sant Miquel per què és el nom del meu fill i és el motiu de tot això en els seus inicis.

Continuar llegint

2002-Albert-i-Martiria

2014 – Gravació “Just in Time”

 

En motiu del nostre 8è aniversari de casament vaig regalar a ne’n Martirià l’enregistrament de Just in Time que vaig fer amb Ofory Agyeman el dia 9 de Maig. Aquest enregistrament no està disponible al públic.

MIQUEL-I-TITO

2014 – Gravació “Cançó de Nadal”

 

El Nadal va ser el motiu d’apropar-nos novament a l’estudi per enregistrar una preciosa nadala “Cançó de Nadal” interpretada juntament amb el meu fill Miquel. Aquest enregistrament es va duplicar per regalar als nostres amics per aquestes dates. Actualment no està disponible.

5-En-DIRECTE-Format-Fisic-328-3211-1024x1024

2013 – “En Directe (format físic)”

 

“En Directe” és una selecció de les millors peces del concert del passat 29 de Setembre de 2012 a l’Auditori. Remasteritzades als estudis de gravació de Juglans Music.

L’edició en físic del “EN DIRECTE” inclou 11 temes: Cry me a River, El Testament d’Amèlia, Twinkle Twinkle Little Star, Memory Gospel, Iro Ye, Dins la Fosca, La Lluna La Pruna, Son Son, Drume Negrita, Volem Amunt, La Pajita. (3 d’aquestes peces, enregistrades per primera vegada).

Continuar llegint

EN-DIRECTE-FORMAT-DIGITAL-808px

2013 – “En Directe (format digital)”

Tito Dorca ens ofereix el seu primer directe “EN DIRECTE” masteritzat als estudis de gravació Juglans Music. El recopilatori és un fidel reflexe de totes les peces que Tito va interpretar en el concert de presentació del seu primer àlbum d’estudi “Son Son”; que va oferir a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el passat 29 de Setembre.

El nou digital es pot descarregar a qualsevol de les plataformes més habituals com ITunes, Spotify, Amazón, o a la botiga de la mateixa web.

Continuar llegint

EL-CONCERT-EN-DIRECTE-DES-DE-LAUDITORI

2013 – “El Concert – En directe des de l’auditori”

 

Emporta’t la màgia del concert de Tito Dorca a casa Teva. Concert que es va enregistrar el passat 29 de Setembre de 2012 a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. “La interpretació musical de Tito Dorca i el grup de músics que l’acompanya per la ocasió te un planteig de producció en acústic de caire artesanal que li confereix el toc just de calidesa i proximitat sense restar-li gens de força interpretativa. En definitiva una molt bona i exitosa jornada musical que va fer gaudir i participar en directe a tots els presents de la darrera producció “SON SON” de Tito Dorca”.

Continuar llegint

CANTEM-AMB-ELS-NENS-

2012 – “Cantem amb els nens”

 

Tito Dorca presenta el seu nou EP “CANTEM AMB ELS NENS”. CANTEM AMB ELS NENS és un recopilatori de les cançons que canta amb els nens que apareixen en el seu recent treball SON SON. (Data de Llançament 11 de Setembre de 2012). La llista de pistes que componen el nou EP inclou “La lluna, la pruna”, “Iro Ye”, “Som Som”, “Dins la Fosca” i “Twinkle Twinkle litle Star”.

Continuar llegint

sessió-de-gravació-amb-Titón-Frauca

2012 – Gravació amb Titon Frauca

 

Va ser un plaer poder cantar al costat de la Mezosoprano Titon Frauca. Amb aquesta foto us deixo un entrenyable record.

impremta CD.indd

2012 “Son Son” (released 11 de Sepembre de 2012)

 

Tito Dorca canta les bressoles que més li agraden de Catalunya i d’altres països d’arreu del món com Alemanya o Benin, i altres “divertimentos musicals. El disc fa un recorregut per tot el món a través de les cançons populars que han servit per fer adormir els nens i nenes de moltes generacions. En aquest àlbum hi ha col·laborat, entre d’altres músics, la mezzosoprano Titon Frauca.

Continuar llegint